Det mobila surfandet växer lavinartat. Att ha en mobilanpassad webbsida är nödvändigt för att möta denna utveckling. Mobilsurfandet i Sverige ökade 300% under 2009, ökningen var 462% under 2010 enligt en SIFO-undersökning gjord 2011. Redan i år, 2013, tror Gartner att mobilen kommer att gå om datorn som den vanligaste enheten för att surfa på Internet. De som var tidigast ute med mobilanpassade webbsidor har ett enormt försprång, men det är inte för sent att hoppa på tåget.

Hur mobilanpassar man en webbsida?

En viktig poäng med en mobilanpassning är att den ska vara just anpassad för den mobila enheten och inte bara en nedskalad variant av den befintliga webbplatsen. Du har säkert själv upplevt frustrationen av att komma till ett företags mobilanpassade webbsida bara för att inse att informationen du söker inte finns där. En mobil anpassning ska framhäva innehållet även på små enheter. Det ska vara lättnavigerat och allt innehåll som finns på den vanliga webbsidan ska naturligtvis även finnas med på den mobilanpassade webbsidan.

Responsiv design – mobilanpassade webbsidor från grunden

Vi bygger webbsidor som är mobilanpassade från grunden. Så kallad ”Responsiv design”. En design som anpassar sig efter skärmstorlek och om det är en ”touch”-skärm eller ej. Det gör det lättare att underhålla och uppdatera webbsidan än med andra mobila lösningar. Webbsidorna blir eleganta, snygga, funktionella och fungerar både på små mobiler och stora skärmar. Eftersom även administrationsgränssnittet är mobilanpassat så kan du dessutom enkelt uppdatera din webbsida från en vanlig dator, surfplatta eller smart mobil!